YÖK Bursu Duyurusu

Başlama Tarihi :   02.01.2019 Bitiş Tarihi :   13.01.2019

Rektörlüğümüz tarafından YÖK burslarının ( http://yok.gov.tr/web/guest/burslar ) kullanımı ve idarelerine ilişkin olarak Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlendirilmiş bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili  olarak, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda YÖK Doktora Bursu daha verilecektir. Bu konuyla ilişkili olarak, aşağıda bağlantısı verilen alanlardan üniversitemiz olarak en fazla 10 alana kadar en az 3 kontenjan talep edilerek 27 Aralık 2018 – 11 Ocak 2019 tarihleri arasında başvuruların Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü birimi tarafından yapılması gerekmektedir.

Bilindiği gibi geçmişi bize göre çok yeni olan üniversiteler bu burs programından azami derecede yararlanmaktadırlar. Özellikle doktora programı olan enstitü müdürlüklerinin ve bu burstan öğrencilerini yararlandırmak isteyen ana bilim dallarının ve öğretim üyelerimizin de gerekirse ortaklaşa doktora programı kurmak suretiyle konuya gereken önemi vermeleri üniversitemiz için çok yararlı olacak ve YÖK'ün sunacağımız doktora programlarını kabul etme olasılığı da artacaktır.

Bursla ilgili usul ve esaslarla 100 tematik alana ait bağlantılar aşağıda olup daha fazla bilgi için http://pdo.cumhuriyet.edu.tr/ , iç hat 2029-2030 telefonlarına  ve pdo@cumhuriyet.edu.tr e-posta adresine başvurulabilir. 

Yukarı