“TÜRKİYE’DE NOBELİ DÜŞLEMEK; İCAT ÇIKARMAK” KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMI DÜZENLENDİ (3 Mayıs 2019)

Haber Tarihi :   09.05.2019

 Fakültemiz ve TEB. 37. Bölge Sivas Eczacı Odası işbirliği ile hazırlanan programa, Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFAUM) Müdürü Prof.Dr.Tayfun UZBAY konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim ve meslek hayatından kesitler sunarak başladığı konuşmasında Prof.Dr.Tayfun UZBAY, bilime ulaşmak ve bilim adamı olmak yolunda sarf ettiği çabaları izleyicilerle paylaştı. Bilim insanlarının en çok hayal ettiği şeyin Nobel’i almak olduğunu ifade eden UZBAY, Nobel olmasa da insanların çok önemli buluşlara imza attığını, sadece Nobel’e takılmamak gerektiğini, Nobel’in bilimselliğin bir simgesi olduğunu dile getirdi. Türkiyede öğrencilerin Nobeli hedeflemekte bir sıkıntısı olmadığını, sadece onların yolunu açacak, bilimsel çalışmaları yapabilecek ortamın, bilim ikliminin oluşturulması gerektiğini söyledi. Ülkemizde çok tanınmasalar da, birçok bilimsel faaliyete imza atmış, yurt dışında çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanlarının varlığına da değinen UZBAY, insanımıza yatırım yaparak, beyin göçünün önüne geçilerek, ülkemizde bilimsel çalışmaları ayağa kaldırmak gerektiğini ifade etti.

Soru cevap şeklinde devam eden programın sonunda, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Ahmet ALİM tarafından Prof.Dr. Tayfun UZBAY’a Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Yukarı