14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlandı (14.05.2019)

Haber Tarihi :   20.05.2019

14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında fakültemiz tarafından söyleşi programı düzenlendi.  

Tıp Fakültesi Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, 37’nci Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Süha Özyazıcı, öğretim elemanlarımız, öğrenciler ve çok sayıda izleyici katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, 14 Mayıs 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane bünyesinde ilk eczacılık fakültesinin eğitime başladığını, bu nedenle 14 Mayıs’ın bilimsel eczacılığın yıl dönümü olarak belirlendiğini, 1968 yılından itibaren de eczacılık eğitimine başlangıcın yıl dönümü olarak ülkemizde kutlandığını ifade etti. Eczacılığın sağlık sektöründe önemli alanlardan birisi olduğunu, toplum içinde çok önemli bir misyonu ve görevi sürdürdüğünü söyledi.

 

37’nci Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Süha Özyazıcı, “Bugün burada bilimsel eczacılığın 180’inci yılını kutlamak için bir aradayız. Her mesleğin kendine ait günleri vardır. Türk Eczacılar Birliği tarafından her sene mutlaka bir tema belirlenir. Bu yılki temamız ‘Anne Bebek Dostu Eczane’ olarak belirledi. Siz değerli öğrencilerimiz yarın bu mesleği yapmaya başladığınızda gelen her hastaya evinizden gelen biri gibi davranacaksınız.” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven ise “Eczacıların çok değerli yönlendirmeleri olduğunu, hocalarımızın öğrencilerimizi iyi bir eğitim vermek için özveriyle çalıştıklarını, öğrencilerimizin de kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Programa  davetli konuşmacı olarak katılan, 37’nci Bölge Sivas Eczacılar Odası Kurucu Başkanı Eczacı Uğur Akkuş, Sivas Eczacı Odasının kurulma aşamasında yaşanan süreci ve bu günlere nasıl gelindiği hakkında katılımcılara bilgi vererek, eczacılık mesleği ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

 

Programın diğer davetli konuşmacısı Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Altıntaş, hayalindeki eczacılıktan akademisyenliğe geçiş süreci hakkında bilgi verdi. Bitkisel ürünler ve fitoterapi konusunda sunum yapan Altıntaş, bitkisel ürünlerin yanlış kullanılması, piyasaya yanlış sürülmesi ve halkın ehil olmayan kişilerce yanlış yönlendirilmesine değindi. Bitkisel ürünlerin tedavi sürecinin uzun sürdüğüne dikkat çeken Prof.Dr.Altıntaş, örneklerle bitkilerin nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

 

Eczacılar Gününde Teşekkür ve Başarı Belgeleri ile Madalyaları Verildi

 

Program kapsamında poster sunum yarışmasında dereceye giren ve yıl içeresinde Fakültemizi temsilen çeşitli etkinliklerde görev alan öğrencilere teşekkür ve başarı belgesi verildi.

 

Fakültemiz 5. Sınıf öğrencilerinin Araştırma Projeleri Poster Sunum Yarışması’nda dereceye girerek birinci olan Batuhan Yıldız, ikinci olan Gurbet Şölen ve  üçüncü olan Beyzanur Altun’a, başarı belgeleri ve hediyeleri fakültemiz dekanı Prof.Dr.Ahmet Alim tarafından verildi.

 

Eczacılık Fakülteleri arasında düzenlenen 16’ncı Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasında ikinci olan Muhammed Önder’e belgesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hilmi ATASEVEN tarafından, ‘Sivas’ı Tanıyorum, Üniversitemiz Seviyorum’ etkinliğinde yarışmacı olan Muhammed Kama, Tuğçe Yalçın, Fatma Sarıca, Metehan Cengiz’e belgeleri  Sivas Eczacı Odası Başkanı Süha ÖZYAZICI tarafından ve üniversitemiz genelinde düzenlenen basketbol turnuvasında üçüncü olan takım öğrencilerimize madalyaları Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İhsan HÜBBEZOĞLU tarafından takdim edildi.

 

 

 

 

 

Yukarı