2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİMİN YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN GENEL KURALLAR

Başlama Tarihi :   15.09.2021 Bitiş Tarihi :   30.09.2021

Kıymetli Öğrencilerimiz;

Yeni Eğitim-Öğretim Yılının hepinize hayırlı olmasını diliyoruz. Covid-19 pandemisinin etkisinin hala sürdürdüğü bir dönemde başlayacağımız bu dönemde aşağıdaki kurallara harfiyen uymanız, hem kendi sağlığınız hem de eğitim sürecinin aksamadan sürmesi adına son derece önemlidir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web sitesinde 3 Eylül 2021 tarihinde yayımlanan "Küresel Salgında Eğitim ve Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi’’ ile "Kampüs Ortamına Yönelik Uygulamalar Rehberi" çerçevesinde 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde tüm süreçlerinin sağlıklı ve güvenli yürütülebilmesi için aşağıdaki genel kurallar uygulanacaktır.

• Çevrimiçi ve yüz yüze yapılan eğitim ve sınav faaliyetlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin aşılama programına dâhil olması gereklidir.
  • Üniversite yerleşkelerindeki binalarda ilgili personel tarafından HES kodu ile giriş sağlanacak olup, akademik ve idari birim ile sosyal tesis ve ortak kullanım alanlarının tamamının girişlerinde akademik ve idari personel, öğrenciler ve diğer çalışanlardan COVID-19 aşı kartlarının istenecektir. Aşı programına dâhil ve ikinci doz aşısını en az 15 gün önce olan ya da en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testi olan öğrenciler dersleri maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun şekilde yüz yüze takip edebilecektir.
  • Aşı kartı bulunmayan ve en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testini beyan etmeyen öğrenciler hakkında güvenlik personeli gerekli işlemleri yapmak üzere kayıt tutanakları oluşturacaktır.
  • COVID-19'a karşı geliştirilen aşıların yanında; maske, mesafe ve temizlik gibi tedbirlerin salgının önlenmesinde önemli katkıları bulunduğundan Üniversitemizin kapalı mekânlarında maske, mesafe ve temizlik koşullarının sağlanmasında azami dikkatin gösterilecektir. Derslik ve laboratuvarlara taze hava girişi/havalandırmalarının sağlanmasına hassasiyet gösterilecektir. Bu bağlamda ders aralarında öğrenciler bina dışına çıkmaları gerekmektedir.
  • Fakülte tarafından öğrenci sayısı ve fiziki alt yapıya göre ders özelinde farklı uygulamalara yer verilebilir.
  • Laboratuvar dersleri için gerekirse hafta sonları da kullanarak telafi dersleri düzenlenebilir.
  • Yürütülen yüz yüze eğitimlerde ve çevrim içi derslerde devam koşulu aranacaktır (5/ı dersleri hariç), karantina ve hastalık sebebiyle rapor sunanlar, rapor süresince devamsız sayılmayacaklardır.
  • Yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan tüm derslerin (5/ı dersleri hariç) sınavları yüz yüze yapılacaktır.
  • Küresel salgın koşulları nedeniyle yurt dışından ülkemize giriş yapamayan uluslararası öğrenciler; kronik rahatsızlığı olan veya ailesi yüksek risk grubunda olan öğrenciler, istemde bulunmaları durumunda kayıt dondurma taleplerini dilekçe ile göndermeleri gerekmektedir.
  • Üniversite bünyesinde hizmet veren yemekhane, kafe, lokanta, spor salonu vb. özel işletmelerin tamamında HES kodu kontrolü ile temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun olarak girilebilecektir.
  • Öğrencilerin derslere kendi şubelerinde girmeleri zorunludur.
  • Öğrenciler dersleri olmadığı saatlerde bina içerisinde bulunamazlar.
  • Öğle araları ve ders aralarında sınıfların havalandırması şarttır.
  • Öğrenciler bina içerisinde maskesiz bulunamazlar.

Ayrıca bu pandemi kurallarına ilaveten;

• Laboratuvar derslerine beyaz laboratuvar önlüğü ile katılmak zorunlu olduğundan, önlüğü olmayan 1 ve 2. Sınıf öğrencilerimizin önlüklerini temin etmeleri gerekmektedir.
  • Bütün öğrencilerimize 2 kişiye 1 dolap olacak şekilde öğrenci dolabı teslim edilecektir.
  • Laboratuvar dersleri için öğrencilerin temin etmesi gereken bazı temel araç ve gereçler bulunmaktadır. Bu malzemeler, ilk hafta yapılacak derslerde öğrencilere bildirilecektir.
  • Herhangi bir nedenle ders kadını yapamayan/ders kaydında sorun olan öğrenciler, eğitim-öğretimin ilk haftası danışmanları yardımıyla bu sorunları giderebilirler.

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı