Fakültemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi (02 Aralık 2022)

Haber Tarihi :   07.12.2022

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Saraç, 37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Eczacı Bahadır Eren, Atabay Kimya Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Doğan Taşkent, fakülte dekanları, fakültemiz akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Yekbaş, “Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi özellikle son iki yıldır yaptığı çalışmalarla üniversitemizde göz bebeğimiz bir fakülte haline geldi. Her gün gelişip büyümeye devam ediyor. Bu nedenle başta dekanımız olmak üzere ve fakültemizin kıymetli hocalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sonrasında program, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi ile devam etti.

Ardından konuşan Fakültemiz Dekanı Saraç, “2011 yılında kurulan 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, genç ve dinamik bir kadro ile yenilenen derslikler ve laboratuvarlarımız ile sağlık sektörünün en önemli yapıtaşlarından olan mesleğinde başarılı, vatanını ve milletini seven dürüst ve çalışkan eczacılar yetiştirmektedir. Mesleğini ve insanlarını seven mezunlarımızın Türkiye’nin her noktasında hizmet verdiklerini gururla görmekteyiz. Yeni sayılacak bir fakülte olmamızdan ötürü çok dinamik bir yapıdayız. Her geçen gün inovatif anlamda ilerliyoruz. Tek gayemiz de her geçen günün bir öncekinden iyi olmasıdır. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın rektörümüze, rektör yardımcılarımıza, üniversitemiz genel sekterine, birlikte görev yaptığımız tüm dekan yardımcılarıma, öğrencilerimizi yetiştiren tüm eczacılık fakültesi hocalarıma, idari personellerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tören için Sivas’a gelen ATABAY ilaç sanayi AR-GE direktörü Sayın Doğan TAŞKENT beye de bize verdiği tüm destekleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Sevgili eczacı adayları, dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan eczacılığa hoş geldiniz. Dünyanın en zorlu eğitimlerinden olan eczacılık eğitimine hoş geldiniz. İnsanları sağlıklarına kavuşturmanın dayanılmaz, tarifsiz mutluluğuna hoş geldiniz. Başarıya, onura, gurura ve kıvanca hoş geldiniz. Bugünden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sizin için. Çünkü kutsal eczacılık mesleğinin simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Giydiğiniz bu önlük iki metrelik beyaz bir kumaş değildir sadece. Beyaz önlük saflıktır, temizliktir, güçtür, sorumluluktur, vebaldir. Aynı zamanda beyaz önlük çalışkanlıktır. En kutsal anlamı ise hastaların duası, yakınlarının minnetidir. O önlük aynı zamanda ananızın, babanızın yüzündeki parıltıdır, sevinçtir ve sizinle gurur duymalarıdır.

Siz değerli anneler, babalar. Bir anne ve babanın evladına bırakabileceği en önemli miras eğitimdir, onun kolundaki altın bileziktir. Sizler yıllarca evlatlarınız için çalıştınız, onlar için emek harcadınız. Onlar da sizi mahcup etmediler bu güzel üniversitenin, bu güzel ve kutsal bölümünü kazandılar, onlarla ne kadar gururlansanız azdır. Anneler, babalar evlatlarınız bize emanettir, gözünüz arkada kalmasın. Sevgili öğrenciler, genç eczacı adaylarımız, çıktığınız bu yolda yolunuz açık, bahtınız güzel olsun” dedi 

Sonrasında söz alan 37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Eren, “Kökeni binlerce yıl öncesine dayanan eczacılık mesleğini, meslektaşlarımız ile Sivas Eczacı Odası olarak geliştirmek için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'ta sizlerle bir arada olmanın mutluluğu tarif edilmez.” dedi.Programda Atabey Kimya Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Doğan Taşkent, “Türkiye’deki İlaç Sektörü ve Ar-Ge Çalışmaları” konulu söyleşi ile devam etti. Türkiye'nin birçok ilinde fakültelerle beraber çalıştığından bahseden Taşkent, pandemi döneminde yapılan ilaç çalışmalarına yerli bir firma olarak ilk sırada destek verdiklerini dile getirdi.

Genç Eczacı adaylarına inovatif, meraklı, işbirlikçi ve çalışkan bireyler olmalarını tavsiye eden Doğan TAŞKENT'in  konuşması alkışlarla  tamamlandı.

Sayın Doğan TAŞKENT’e törene katılarak gerçekleştirdiği söyleşi için plaket takdim edildi. 

Tören Eczacılık Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine önlüklerinin giydirilmesiyle sona erdi.

Tüm fotoğraflar için tıklayınız.

 

 

 

Yukarı