BİLİMSEL ECZACILIK GÜNÜ KUTLANDI (16.05.2024)

Haber Tarihi :   17.05.2024

Fakültemiz tarafından “Bilimsel Eczacılık Günü” kapsamında 16 Mayıs 2024 tarihinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyet Üyesi Uzm. Ecz. Taner ERCANLI ile İş İnsanı Levent DÜNDAR’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Fakültemiz Dekanı Bülent SARAÇ, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Evren ALĞIN YAPAR, Doç.Dr. Ceylan HEPOKUR, fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmalarının ardından söz alan İş İnsanı Levent DÜNDAR; “Endüstriyel Eczacılık; Sektöre Genel Bakış” ve Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyet Üyesi Uzm. Ecz. Taner ERCANLI; “Her Yönüyle Eczacılığa Bakış” konulu söyleşilerini gerçekleştirdi. Söyleşilerde endüstrinin eczacılık alanına verdiği önem, mezunların çalışabileceği alanlar, serbest eczacılıkta yaşanan sorunlar ve kariyer basamaklarına değinildi. Söyleşinin ardından konuşmacılar, öğretim elemanları ile öğrencilerden gelen soruları yanıtlandılar.

Programın devamında öğrenciler arasında düzenlenen “Farmasötik Üretim” temalı yarışmada “Kas Ağrıları İçin Geliştirilen Miyopelrosa Kremi” başlıklı sunum ile başarılı bulunan Farmasay Grubu öğrencileri; Ebranur DUMAN, Hatice Kübra ER ve Ruveyda AYAZ ile Masa Tenisi Turnuvası’nda kadın yarışmacılar arasında dereceye giren Busenur ZENGİN, Ayşenur KÖSEOĞLU, Ece ÇANLIOĞLU, erkek yarışmacılar arasında dereceye giren Mahmut Cihat KATMERLİKAYA, Süleyman AKSU ve Talip GÜLALİ’ye başarı belgeleri takdim edildi.

Program kokteyl ile sona erdi.

Yukarı