Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık fakültesi 3. Sınıf öğrencileri için Kayseri’ye Teknik gezi düzenlendi (06.05.2024)

Haber Tarihi :   31.05.2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri için 06.05.2024 tarihinde Kayseri’ye Teknik gezi düzenlendi. Öğrenciler Teknik gezi esnasında ilk olarak Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama Ve Araştırma Merkezini ziyaret ettiler. Burada yapılan çalışmalar hakkında araştırma merkezi müdürü Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan  bilgiler verirken Prof. Dr. Çiğdem Karakükcü ise merkezde yürütülen Tıbbı Biyokimya alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Daha sonra öğrencilerimiz Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Araştırma Merkezini (GENKÖK) ziyaret ederek burada bulunan laboratuvar gezip, çalışmlar hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Son olarakta deneysel araştırmalar ve uygulama merkezinde Deney hayvanları ünitesini gezip, buradaki çalışmalar hakkında bilgi edindiler.