Fakültemiz Öğrencileri, Türk Eczacılar Birliği Gençlik Komisyonu Tarafından Düzenlenen “Geleceğin Reçetesi Genç Eczacıların Elinden” Konulu Çalıştaya Katıldı

Haber Tarihi :   20.11.2018

12-13 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen ve 32 üniversiteden delegelerin katıldığı etkinlikte fakültemizi öğrencilerimizden Muhammed ÖNDER, İpek Nur YİĞİT ve Dolunay KIZILTOPRAK temsil etti.

TEB Başkanı Erdoğan ÇOLAK’ın açış konuşması ile başlayan etkinlikte TEB Gençlik Komisyonu Başkanı Tutku ÇETİN, gençlik komisyonunun görevleri ve yeni dönemde yapılması planlanan etkinliklere ilişkin bilgiler verilerek, Çağrı Necdet ÇAĞDAŞ ve Tuna ÇELİK tarafından Arjantin Mendoza’da gerçekleştirilen 64. IPSF World Congress hakkında sunum gerçekleştirildi.

Kongrenin öğleden sonraki oturumunda delegeler 11 ayrı masada yer alarak, “Geleceğin Reçetesi Genç Eczacıların Elinden” konulu poster ve sunum yarışması gerçekleştirildi. Yakın ve uzak gelecekte eczacılık mesleğinin nasıl olması gerektiği, eczane içi ve eczacılık eğitiminde karşılaşılan/karşılaşılabilecek sorunlara nasıl çözümler bulunabileceğinin tartışıldığı yarışmada, fakültemiz öğrencilerinin de içinde bulunduğu masa oylama sonucu ikinci seçildi.

Etkinliğin ikinci gününde ise bu güne kadar yapılanlar, bundan sonra yapılması planlanan etkinlik ve projeler, fakültelerin yaşadığı problemler ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunularak çalıştay tamamlandı.

Yukarı