Aşı ve Aşı Reddi Paneli Düzenlendi (17 Mayıs 2019)

Haber Tarihi :   20.05.2019

Eczacılık Fakültesi Öğrenci Birliği Kulübü (CUPSA) 'nın hazırlayıp sunduğu "AŞI ve AŞI REDDİ" konulu PANEL 17.05.2019 tarihinde Tıp Fakültesi Prof.Dr. Behsan ÖNOL konferans salonunda yapıldı. Günümüzün popüler tartışma konularından birini ele alan panele çeşitli fakültelerden akademisyen ve öğrenciler dinleyici olarak katıldı. 

Konu hakkında uzman görüşleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Dr.Öğr.Üyesi Ferda YILDIRIM, Tıp Fakültesi'nden Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ezgi AĞADAYI ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden Aşı Biri Sorumlusu Sadi ŞAHİN Panelist olarak yer aldılar. PANEL boyunca:
* Aşı Türleri ve sağlık için önemi
* Ülkemizde ve Dünya'da aşı tarihçesi
* Aşı uygulama takvimi
* Sağlık Bakanlığı verileri ile uygulama oranları
* Aşı Reddi konusunda resmi rakamlar
* Aşı Reddi'ne götüren bireysel, ailesel ve toplumsal etkenler

gibi konu başlıkları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bireysel sunumlar tamamlanınca CUPSA kulübü danışman öğretim üyesi Doç.Dr. Halil İbrahim ULUSOY'un başkanlığında PANEL'in soru-cevap oturuma geçildi. Katılımcılar konu hakkında görüş öneri ve sorularını doğrudan panelistlere ilettiler. 
Daha sonra Panelistlere Eczacılık Fakültesi Dekanlığı adına Doç.Dr. Halil İbrahim ULUSOY tarafından Teşekkür belgeleri takdim edildi. 
 

Yukarı