2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezun Tablosu ve Danışman Mektubu

Haber Tarihi :   03.07.2020

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Eczacılık Fakültemizin 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezunları, Değerli Öğrencilerimiz, Beş yıl süren meşakkatli ve yorucu bir eğitim sürecini başarı ile bitirerek “Eczacı” ünvanını almayı hak etmiş bulunmaktasınız. Bugün Fakültemizin üçüncü dönem mezunları olarak sizler, Eczacılık eğitiminde yer alan farklı disiplinlerinin en güncel bilgileriyle donanarak mesleğinizi başarı ile gerçekleştirebilecek yeterliliğe sahipsiniz. Mesleğinizi icra ederken bunun bilincinde olmanız ve onu hakettiği saygınlık ve özenle gerçekleştirmeniz önemli ve gereklidir.
Konfüçyus (MÖ 551 - 479) “Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin.” diyerek gelecek nesillerin toplumun ilerlemesinde ve gelişmesindeki önemini vurgular. Yunus Emre (MS 1238 – 1321), “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin ya nice okumaktır” dizeleriyle öğretimin kişilik ve davranış değişikliğinin üzerindeki önemini bildirir. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” diyerek eğitimin toplumsal önemini işaret etmiş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı ulusuna bir hedef olarak göstermiştir. 100. yılına ulaşmamıza çok kısa bir süre kalan Cumhuriyetimiz bu anlayışla sağlık alanında yaşanan halk sağlığı açısından dünya tarihinde önemli pekçok felaketin üstesinden gelebilmiştir.
Ülkemizde Eczacılık eğitimine akademik katkı sunarak nitelikli “Eczacı” yetiştirilmesi amacına hizmet etmek için Üniversitemizde 2011 yılında temelleri atılmış olan Fakültemizin kuruluşunun 9. yılında, sahip olduğu kurumsal tecrübe, bilgi ve birikimle, siz öğrencilerimizi fakültemizde almış olduğunuz eğitimle başarılı birer “Eczacı” olarak ülkemizin hizmetine sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu vesileyle siz değerli öğrencilerimizi topluma erdemli ve başarılı bireyler olarak kazandıran bugünlere ulaşmanızda rol alan başta aileleriniz olmak üzere eğitiminize katkı sağlamış olan tüm eğitim neferlerine saygıylarımı sunmayı bir borç bilirim. Eğitim hayat boyunca devam eden bir süreçtir. Sizleri bugün bilimsel olarak güncel literatürün ışığında mezun ederken, bugün ve/veya gelecekte mesleğinizi uygularken karşılaşacağınız sorunların çözümünde yanınızda olacağımızı lütfen hatırlayınız. Sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle…
Emrah Dural, Ph.D
5. Sınıf Danışman Öğretim Üyesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi

Yukarı