2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNLÜK GİYME TÖRENİ DÜZENLENDİ

Haber Tarihi :   29.11.2021

Geleneksel hale gelen ancak geçtiğimiz yıl Covid 19 salgını nedeniyle fakültemize yeni başlayan öğrencilerimiz için yapılamayan Önlük Giyme Töreni, bu yıl birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimiz için Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakan YEKBAŞ, Rektör Danışmanı Prof.Dr.Ahmet ALİM, fakültemiz dekanı Prof.Dr. Bülent SARAÇ, Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır EREN, fakülte dekanları, fakültemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, eczacılık mesleğinin olmazsa olmaz meslekler arasında yer aldığını belirterek, “Covid salgını sürecinde bu mesleğin önemi daha iyi anlaşıldı. Geçmişten bu yana çok çok bilinen bir meslek. Teknoloji ilerliyor, artık her şey biraz daha formal bir hale geliyor. Bugün Türkiye’ye baktığımızda eczacılık da dâhil olmak üzere her alanda gururla söyleyebileceğimiz çalışmalar var” ifadelerini kullandı.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Alim ise “Sevgili öğrenciler daha yolun başındasınız. Derslerinizi günü gününe çalışın. Eczacılık Fakültesinin de uzmanlık sınavları var, bunlara katılın. Akademik kariyer yapmanızı çok isterim, bunlar ufkunuzu daha çok açacaktır.” diye konuştu.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bülent Saraç yaptığı açılış konuşmasında Eczacılık mesleğinin simgesi olan beyaz önlüğün önemli anlamlar taşıdığını kaydederek, “Beyaz önlük saflıktır, temizliktir, güçtür sorumluluktur. Aynı zamanda beyaz önlük çalışkanlıktır, en kutsal anlamda ise hastaların duası yakınların minnetidir. O önlük aynı zamanda anne babanızın yüzündeki pırıltıdır.” ifadelerini kullandı.

37. Bölge Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren’de, öğrencilerin zor bir eğitimden geçeceklerini ama yılmamalarını ve gelecek planı yapmalarının önemli olduğuna değindi.

Tören konuşmalarının ardından fakültemiz giriş kısmı ile çevre düzenlemesine katkı sağlayan Gürbüz Medikal Sağlık Ürünleri Şirketi’nden Cem GÜRBÜZER’e, Üçel Kimya Medikal Şirketi’nden Salim SÖNMEZ’e, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz.Tarkan BİR adına Kayseri Güney Ecza Kooperatifi Şube Müdürü Süleyman AĞCA’ya ve Atlas Biyoteknoloji Şirket sahibi Murat Eser AKYÜREK adına Sinan ŞAHİN’e plaket takdim edildi.

Tören 1. ve 2’inci sınıf öğrencilerine önlüklerinin giydirilmesi ile son buldu.

Önlük Giyme Törenimize ait tüm fotoğraflara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://drive.google.com/drive/folders/1D75zuEkP4d_qIPje1N2K4qNWe4Q-s-lu?usp=sharing

Yukarı