Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Öğrencileri Topluluğu (CÜSÖT) Tarafından ''Akılcı İlaç Kullanımı'' Konferansı Düzenlendi (05.01.2024)

Haber Tarihi :   08.01.2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Öğrencileri Topluluğu’nun gerçekleştirmiş olduğu ‘’Akılcı İlaç Kullanımı’’ adlı konferansa konuşmacı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mesut PARLAK ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Birim Sorumlusu Eczacı Fatma Esra EFE katıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Sağlık Bilimleri alanında eğitim gören öğrenciler ile öğretim üyelerinin dinleyici olarak katıldığı  konferansta konuşmacılar ilaçların akılcı kullanımı hakkında bilgiler sundu ve ülkemiz ile Dünya genelinde ilaçların yanlış ve bilinçsiz kullanım oranının her geçen gün arttığı, bu yüzden artık hastalıkları tedavi etmenin giderek zorlaşması hakkında bilgiler verdiler. Özellikle antibiyotik temelli ilaçların bilinçsiz kullanımı yüzünden hastalarda antibiyotik direnci geliştiğini ve buna bağlı olarak artık normal bakteriyel enfeksiyonların tedavi edilmekte zorlanıldığını dile getirdiler. İlaçların sadece doktorun tavsiye ettiği şekilde ve sürede kullanılması gerektiğini, bu sayede hastalıkların etkin bir şekilde tedavi edileceğini aktardılar. Konferans soru cevap bölümü ile devam ederek, konuşmacılara belge takdimiyle sona erdi.

 

Yukarı