Genel Tanıtım

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin kuruluşu, 2809 sayılı Kanun’un ek 30. maddesine göre Bakanlar Kurulunda 04.04.2011 tarihinde kararlaştırılmış ve 2011/1595 sayılı kanun hükmünde kararnamenin yürürlüğe girmesi ile gerçekleşmiştir. Eczacılık Fakültesi bünyesinde bölüm ve anabilim dallarının açılması teklifi 21.12.2011 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun bulunmuştur.

3 bölüm ve 10 anabilim dalı ile kurulan Eczacılık Fakültesi bugün 3 bölüm ve 13 anabilim dalı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 40 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan fakülte, ilk mezunlarını 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda vermiştir.

İki bloktan oluşan fakülte binasında 90 kişi kapasiteli 4 sınıf, 3 öğrenci laboratuvarı, 3 araştırma laboratuvarı ve 1 kantin bulunmaktadır.

Fakülte dekanlığı ve öğretim elemanları tarafından, dış paydaşların da desteği ile her eğitim öğretim yılında, alanında yetkin kişilerin davetli olarak katıldığı panel, seminer ve konferanslar ile öğrencilerin ilaç sanayisini tanımaları amacıyla teknik geziler organize edilmektedir. Ayrıca öğrencilerin bilimsel ve sosyal alanlarda faaliyetlerini yürütmeleri için kurulan Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrenci Birliği Kulübü (Cumhuriyet University Pharmaceutical Students’ Association/CUPSA), her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Halen 3 doçent, 13 doktor öğretim üyesi ve ikisi ÖYP kadrosunda olmak üzere 9 araştırma görevlisi ile 13 idari personelin görev yaptığı Eczacılık Fakültesi’nde yaklaşık 315 öğrenci eğitimini sürdürmektedir.