Dekanın Mesajı


Eczacılık mesleği ve eczacılar, sağlık sektörünün en önemli yapı taşlarındandır. Eczacılık eğitimi, bünyesinde Biyoloji, Tıp ve Kimya gibi Temel Bilimleri de içerisine alan yoğun bir eğitim periyodudur. Bu eğitim sürecinde uygulamalı laboratuvar çalışmaları çok büyük bir yer tutar. Eczacılık eğitimi yüksek sorumluluk bilinci gerektiren bir eğitim programıdır.

Eğitim programı, mezun eczacıların topluma yüksek derecede katkı sağlamaları amacıyla sık sık güncellenmektedir. Eczacılık eğitimi hekim-hasta-eczacı üçgeninin temelinde yer alır. Eczacılık ilaç hammadde üretiminden başlayıp son ürün eldesine kadar geçen tüm aşamalarda görev alma ve kontrol yetkisine sahip meslek gruplarından biridir. Bu kapsamlı meslek için gerekli tüm bilgi ve beceri donanımına sahip öğrenciler yetiştirmek Fakültemizin temel ilkesidir. Ayrıca bilimsel birikimin yanı sıra Fakültemiz tüm öğrencilerinin sosyal ve kültürel olarak eksiksiz yetişmesi için tüm kaynaklarını kullanmaktadır.

2011 yılında kurulan ve 2013 yılında öğrenci kabul eden Fakültemiz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Öğrencilerimizin eczane eczacılığı, hastane eczacılığı ve klinik eczacılık niteliklerini kazandırmanın yanısıra endüstriyel eczacılıkta da önemli roller üstlenebileceğiniz interaktif bir eğitim modeliyle yetişmeleri sağlanmaktadır. Günümüzde çok önem kazanan Biyoteknolojik ve Nanoteknolojik ilaç araştırma ve geliştirme çalışmalarına katkılar sunabilecekleri niteliklere sahip olmaları hedeflerimiz arasındadır.

Bu mesleğe adım atan tüm öğrencilerimizi ve herkesi saygı ve sevgi ile selamlarım.

Prof. Dr. Bülent SARAÇ

Dekan

Yukarı