TEB Merkez Heyetinden Eczacılık Fakülteleri öğrencilerine yönelik “Online Endüstri Staj Programı

Başlama Tarihi :   02.06.2021 Bitiş Tarihi :   22.07.2021

Değerli Öğrencilerimiz;

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetinden alınan, Eczacılık Fakülteleri öğrencilerine yönelik “Online Endüstri Staj Programı” hakkındaki ilgi yazı ve ekleri aşağıda sunulmaktadır.

Bilindiği gibi, COVID 19 pandemisi nedeniyle eczacılık öğrencileri için ilaç firmalarında staj yapmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Pandeminin uzaması ile birlikte, öğrencilerin staj yükü artmakta ancak bu konuda tek tek fakültelerde alınan kısmi/ geçici önlemler varsa da, soruna kökten bir çözüm getirilememektedir. Bu sorunun çözümüne yönelik güç birliği anlayışı içerisinde, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Gençlik Komisyonu bir Online Endüstri Staj Programı hazırlamış olup, bu program dahilinde öğrencilerin haftada iki gün 3 farklı firmadan 5 haftalık online bir eğitim almaları planlanmıştır. Bu programa katılan 3, 4 ve 5 inci sınıf öğrencilerinin firma stajlarında öğrenebilecekleri herşeyi maksimum düzeyde online formatta kazanması hedeflenmiştir. Öğrencilere yönelik interaktif çalışmalar yapılması, kişisel gelişim eğitimleri (staj mülakatları,öğrencinin kendinitanıması,kurumsal iletişim vb ) ve departmanlarının tanıtımı gibi başlılarla içeriklendirilmiş bu programın sonunda bir değerlendirme sınavı da yer alacaktır. Online EndüstriStaj Programı belgesi kazanabilmek için öğrenciler beş hafta süren eğitimlerin yüzde 80'ine katılmış olması gerekmektedir. Ayrıca değerlendirme sınavı ve düzenii olarak eğitimlere katılan öğrencilerin bilgiieri yüzyüze endüstri staj programları için saklanacak ve ayrılan kontenjanlar için öncelikli olacaktır.

Öğrencilerimizin katılımlarımlarını önemle rica ediyoruz.

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı