TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

Başlama Tarihi :   30.03.2021 Bitiş Tarihi :   05.06.2021

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir. 2021 yılında dokuzuncu kez düzenlenecek olan yarışma "Akıllı Şehirler ve Ulaşım", "Bilgi ve İletişim Teknolojileri", "Eğitim", "Enerji ve Çevre", "Gıda ve Tarım", "Makine İmalatı ve Otomotiv", "Sağlık", "Savunma, Uzay ve Havacılık", "Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik" kategorilerinde başvuruya açılmış olup, başvurular 09.04.2021 – 04.06.2021 tarihleri arasında (e-bideb.tubitak.gov.tr) adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Yarışma çağrı duyurusu ve proje rehberi aşağıda verilmiştir.

Ayrıntılı bilgi; https://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-ogrencileri-proje-yarismasi